Spirituele reis naar Nepal  23 dagen   vertrek  6 maart en 2 oktober 2021

Nepal, een mystiek en magisch land aan de voet van de Himalaya. Ontelbare paden leiden door eeuwenoude bossen en langs vele tempels en kloosters. Met  Sanghimala Travels  bereik je deze bijzondere bestemming, die meer biedt dan alleen adembenemende uitzichten. Stichting Sanghimala organiseert een onvergetelijke reis door dit overweldigende land. Je  reist met een kleine groep, min. 2 en max. 8 personen.

We starten in de hoofdstad Kathmandu. Bezoek aan de oudste Hinduistische en Boeddhistische tempels. We gaan naar Pashupatinath, waar de Nepalezen hun doden verbranden bij de heilige Bagmati rivier, een pelgrimsoord voor saddhus (heilige mannen) uit heel Azie. Ook bezoeken wij Dakshinkali, een tempeltje waar voor de godin Kali elke dag offers worden gebracht. In het oude centrum van Kathmandu zijn we bijna weer terug in de Middeleeuwen. We vervolgen onze reis langs de prachtige, woeste Trichuli rivier naar de groene stad Pokhara. Om daar tot rust te komen in ons hotel met de paradijselijke tuin temidden van papaya- en bananenbomen. Je ondergaat in Pokhara een  Shiatsu massage, hot stone massage, reflexologie, een Reiki-behandeling of je doet mee aan ons yoga-uur: vroeg in de morgen op ons dakterras, terwijl de zon boven de Himalaya’s opkomt.
Een wandeltocht door de jungle, begeleid door een oude Sjamaan, die onderweg de verschillende kruiden laat zien waarmee hij werkt. Een dag  is er
gelegenheid een workshop Nepalees koken te volgen. In de avond rond het kampvuur beschouwen we de afgelopen dagen en maken plannen voor de volgende. Onze Nepalese gastvrouw doet haar dagelijkse hindu-handelingen en geeft daar uitleg bij voor een dieper inzicht. We zijn een middag te gast in een oud Boeddhistisch klooster en wonen een ceremonie bij.
Voor we terugreizen brengen we nog een bezoek aan de middeleeuwse koningsstad Bhaktapur. Draaien daar ’s avonds nog eens een paar gebedsmolens
rond. De volgende dag stappen we dan weer op het vliegtuig, terug naar die andere wereld. Met een wat droef gevoel…… thuis geweest te zijn……

 


De prijs bedraagt € 2350,-- incl. vlucht.(prijs geldig tot 31 december 2020)

 

(Op aanvraag kun je ook kiezen voor andere data, prijs dan in overleg)

 

Wij organiseren vooraf een informatiemiddag in Alkmaar, zodat de deel-nemers alvast met elkaar kunnen kennismaken.  Samen met de deelnemers willen we dan  het programma  verder indelen.

Wil je meer weten over deze unieke reis,  neem dan even  kontakt met ons op.


Tel. 06-44415342 
Elke dag van 11-21 uur.  Of mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Additional information