Sanghimala  is Nepalees voor "vriendenkring"

 

 

Op 15 april 1998 nam een aantal Nederlandse en Nepalese vrienden het initiatief tot het oprichten van de Nederlandse stichting Sanghimala.

Wij openden de deuren van  het Hotel Lake City met The Rose Garden restaurant in Pokhara, Nepal. Een gezellig klein hotel met prachige tuin, vlakbij het mooie Fewa meer. Vanaf het begin organiseert onze stichting ook reizen naar Nepal.

In 2004 startte de stichting het  Nepalese centrum De Roos van Pokhara in Alkmaar. Hier kun je terecht voor Nepalese kook- en taallessen of voor een gezellige avond Nepalese gerechten proeven in Nepalese sfeer. Maar ook voor informatie over onze reizen naar Nepal.

De opbrengst van het hotel, de reizen en het centrum in Alkmaar worden direct gebruikt om kansarme Nepalese jongeren te helpen, die die anders geen of weinig kans hebben de sociale ladder in Nepal te beklimmen.
Ze krijgen in het bedrijf een “on the job” training. Leerlingen krijgen daarnaast voeding, kleding, onderdak, een goed salaris en gratis medische zorg.
Ook financieren wij Engelse taal- en computercursussen om hun toekomstmogelijkheden te
verbeteren. Zo mogelijk gaat 1x per jaar een leerling voor 3 maanden naar Nederland, om daar in een goed restaurant extra ervaring op te doen.

Wij ondersteunen verder initiatieven voor het opzetten van kleinschalige ondernemingen door jonge Nepalezen door het verstrekken van een micro-krediet. Ook sponsoren wij jongeren die verder willen studeren.

Ons doel is een project te creëren, dat zichzelf kan onderhouden. Jouw steun is daarbij een helpende stap in die richting.

Wij geven graag nadere informatie over onze activiteiten.

Opmerkingen en suggesties zijn welkom!


Rob Leek, secretaris


Wij zijn nu ook te vinden op Facebook, waar je je als vriend kunt

aanmelden onder  "Sanghimala & De Roos van Pokhara"

 

in Alkmaar:
De Roos van Pokhara

Nepalese kookstudio

Sanghimala Travels

Je wilt reizen... maar toch ook met een goed doel???


in Nepal:

Vagabond Guesthouse

Peaceful Road, Lakeside, Pokhara